miércoles, 5 de diciembre de 2018

Puntuació, temps i arbitratge

Bon dia, hui aprendrem els secrets de voleibol. Esteu preparats per aquesta experiència?

Puntuació

En un partit de voleibol l'equip vencedor és el que guanya 3 sets per tant, en un partit com a màxim es pot jugar 5 sets. Un equip guanya un set quan aconsegueix 25 punts. Si els dos equips han de jugar el 5 set, aquest tindrà una duració de 15 punts, per a guanyar aquest set és necessari un avantatge de dos punts. És important aclarir, que els camps de jocs es sortegen abans de començar el partit,  igual que el servei inicial.


Temps de descans

El temps de descans només pot demanar-lo l'entrenador o el capità de l'equip, només es pot demanar dos temps de descans en cada set, el qual tenen una duració de 30 segons.


Arbitratge

L'equip arbitral en un partir de voleibol, és el següent:

Primer àrbitre: és l'àrbitre principal, el qual està assegut o dempeus d'una plataforma amb l'objectiu de tenir una  visió elevada sobre la xarxa i el terreny de joc. És l'àrbitre que dirigeix el partit.
Segon àrbitre: durant el joc comprova la posició dels jugadors segons les rotacions, controla els canvis de jugadors i assenyala els tocs de xarxa.
Anotador (taula): és l'àrbitre que té la funció d'anotar els punts del partit, les substitucions i les rotacions dels dos equips. També indica, al segon arbitre si un equip té un error en les rotacions, els canvis i el servei.



EJEMPLO. Juan Luis Galán ha dedicado toda una vida a ser árbitro de voleibol.|CEDIDA/



Tasca 7:  Que arbitre t'agradaria ser en les classes d'Educació Física?



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.